Imaginea anului vine de la Ploiești. Cum stăteau polițiștii ca să-i prindă pe șoferi cu radarul. Un șef a fost dat afară după ce s-a aflat

Mihai Roșoiu 01.11.2020, 11:24
Imaginea anului vine de la Ploiești. Cum stăteau polițiștii ca să-i prindă pe șoferi cu radarul. Un șef a fost dat afară după ce s-a aflat

Presa locală din Prahova a oferit imaginea anului care vine de la Ploiești. Jurnaliștii au surprins cum stăteau polițiștii ca să-i prindă pe șoferi cu radarul. În imagini se observă cum angajații Ministerului de Interne au blocat o bandă de mers pentru a-i „vâna” pe conducătorii auto, care „călcau pe bec”.

Cum a reacționat conducerea Poliției după publicarea imaginii anului

Conducerea Inspectoratului Județean de Poliție Prahova a oferit un răspuns oficial după evenimentul petrecut la Ploiești. Mai marii IPJ-ului au anunțat deciziile luate la nivel intern. Unul dintre șefi a fost dat afară după ce s-a aflat. Astfel, s-a dispus eliberarea din funcție a ofițerului aflat la conducerea Biroului Drumuri Naționale din cadrul Serviciului Rutier.

„În urma apariției în spațiul public a unei fotografii în care un auto aparținând Inspectoratul de Poliție al Județului Prahova este poziționat perpendicular pe o bandă de decelerare în zona Centura de Vest Ploiești, comunicam următoarele:

Agenții de poliție se aflau într-o activitate organizată pentru combaterea vitezei neregulamentare, unde acționau cu aparatul radar tip TruCam pe care îl utilizau din staționare, din echipajul de poliție. Echipajul de poliție a fost repoziționat.

Echipajul de politie a blocat una dintre benzile Centurii Ploiesti
Echipajul de politie a blocat una dintre benzile Centurii Ploiesti

Conducerea IPJ Prahova a dispus încetarea împuternicirii ofițerului aflat la conducerea Biroului Drumuri Naționale din cadrul Serviciului Rutier începând cu data de 31 octombrie a.c. pentru modul defectuos de acțiune al polițiștilor din subordine, totodată fiind efectuate verificări și față de cei doi agenți care au acționat în acest mod.”, se arată în comunicatul IPJ Prahova.

Echipajul de poliție a ignorat toate regulile

În imaginea apărută în mediul online se poate observa cum mașina în care se aflau polițiștii era staționată perpendicular pe partea carosabilă. Polițiștii stăteau liniștiți în autoturism, încălcând, în mod evident, toate regulile de circulație. Felul în care cei doi angenți au ales să poziționeze mașina a pus în pericol atât siguranța lor, cât și a traficului ce se desfășura în zonă.

Imaginea cu mașina Poliției, dotată cu aparatul radar, pusă de-a latul benzii de circulație, a fost postată pe grupul de Facebook Info Trafic Prahova și a generat numeroase comentarii la adresa agenților.

Ulterior, fotografia a ajuns în presă și s-a propagat cu repeziciune. Modul cum stăteau polițiștii ca să-i prindă pe șoferi cu radarul nu a rămas fără efect. Unul dintre șefii celor doi agenți a fost dat afară chiar pe 31 octombrie, ziua în care s-a petrecut evenimentul.

Întreg episodul s-a petrecut pe Centura de Vest a orașului Ploiești, în apropierea rafinăriei Petrobrazi.

Urmăriți Impact.ro și pe