S-a aflat de ce a apelat Liviu Dragnea la Nuțu Cămătaru. Politicianul era în arest: „Mereu se întoarce roata” (exclusiv)

Nicu Stan, Ana Anitoiu 24.11.2021, 22:08
S-a aflat de ce a apelat Liviu Dragnea la Nuțu Cămătaru. Politicianul era în arest: „Mereu se întoarce roata” (exclusiv)

S-a aflat în ce problemă a apelat Liviu Dragnea, fostul șef al PSD, la Nuțu Cămătaru. Politicianul se afla în arest atunci când a apelat la temutul interlop. Mai exact, cum a intrat în penitenciar, Liviu Dragnea și-a trimis la Nuțu Cămătaru un om de-al său.

De ce a apelat Liviu Dragnea la Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru. Pe vremea aceea, fostul lider al PSD se afla încarcerat

Update miercuri, 24 noiembrie. Fostul șef al PSD, Liviu Dragnea, ar fi apelat indirect la Nuțu Cămătaru, pe numele său real Ion Balint, pentru protecție în penitenciar.

”V-am spus că eu nu mint. Liviu Dragnea nu a apelat el direct la mine pe această temă. Nu am avut niciun un dialog cu Liviu Dragnea pe un asemenea subiect. Liviu Dragnea nu a apelat el, dar a apelat altcineva”, a anunțat Ion Balint într-o conferință de presă la care a participat alături de Codin Maticiuc, cu ocazia lansării volumului ”Viața lui Nuțu Cămătaru. Dresor de lei și de fraieri”.

Ion Banlint a adăugat că în pușcării sunt ”multe scursuri”, iar unii dintre deținuți merită să se afle acolo, în timp ce alții nu, iar o categorie de oameni ”merită mai puțin!”. Nuțu Cămătaru a făcut aceste declarații într-un video publicat de playtech.ro.

Pe de altă parte, iubita lui Liviu Dragnea, Irina Tănase, a spus că nici ea, nici fostul lider al Partidului Social Democrat nu au cerut vreodată ”protecția cuiva”.

 

Știre inițială:

Fostul preşedinte al PSD Liviu Dragnea a apelat la liderul interlop Ion Balint, alias Nuțu Cămătaru, în luna mai 2019, imediat după ce a fost încarcerat la Penitenciarul Rahova. Liviu Dragnea a căutat astfel protecție în perioada executării pedepsei.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Nuțu Cămătaru  în cartea scrisă de Codin Maticiuc-”Dresor de lei și de fraieri-Viața lui Nuțu Cămătaru”, care prezintă secretele din viața temutului interlop, precum și legăturile pe care le-a avut cu politicieni importanți.

Codin Maticiuc a scris o carte despre Nutu Camataru
Codin Maticiuc a scris o carte despre Nutu Camataru

Când a ajuns mesagerul lui Liviu Dragnea la Nuțu Cămătaru

Episodul a avut loc la ferma lui Nuțu Cămătaru din Ferentari, acolo unde a ajuns cunoscutul cu cererea lui Liviu Dragnea, în timp ce Codin Maticiuc se afla lângă interlop.

”Petrecerea continuă cu un manelist grăsuț care cântă o bucată de douăsprezece minute despre sifoane, dosare și procurori, intitulată Vânzători de carne vie. I-o cântă la ureche lui Nuțu, care mănâncă berbecuț la proțap cu cartofi noi”, a descris atmosfera Codin Maticiuc, în cartea pe care o lansează miercuri.

Cum s-a petrecut totul

”Nuțu face câțiva pași și îi spune că poate să vorbească de față cu mine. Îi cere lui Nuțu, din partea lui Dragnea, protecție la Rahova. Nuțu zâmbește. Mereu ajung la mâna lui. Mereu se întoarce roata”, mai scrie Codin Maticiuc în cartea sa.

Cartea dezvăluie detalii neștiute din viața lui Nuțu Cămătaru. Cinci ani a stat Codin Maticiuc lângă acesta pentru a-i descoperi secretele.

Codin Maticiu a stat lângă Nuțu Cămătaru la multe evenimente din viața acestuia

Astfel, i-a cunoscut prietenii și dușmanii și a fost martor la multe întâmplări, inclusiv din familie. A stat lângă Nuțu Cămătaru când și-a vizitat fiul aflat în pușcărie, l-a însoțit la instanța supremă, unde a fost condamnat, și l-a vizitat la pușcăriile Jilava și Găești.

”Această carte are un prezent, observat de mine, un băiat ce a pășit într-un univers necunoscut, și un trecut, povestit de nimeni altul decât Nuțu Cămătaru. Un trecut care-l privește și-n care se amestecă mafia străzii cu cea a politicii.

Cât a cântărit prezența lui Ion Balint în viața unor grei ca Gigi Becali sau Marian Vanghelie și mulți alții? Veți afla acum”, mai spune Codin Maticiuc într-un video de promovare a cărții, pe Youtube.

Urmăriți Impact.ro și pe