Gestul superb făcut de conducerea spitalului din Iași unde a murit Draga Olteanu Matei. Cum și-au arătat respectul pentru marea artistă

Ana Anitoiu 18.11.2020, 10:30

Conducerea spitalului din Iași unde a murit Draga Olteanu Matei a făcut un gest superb, în semn de respect pentru marea actriță.

Ce gest superb a făcut conducerea spitalului din Iași pentru Draga Olteanu Matei

Draga Olteanu Matei a murit, în noaptea de marți spre miercuri, la Spitalul Sf. Spiridon, unde actrița fusese transferată de la spitalul din Piatra Neamț la care a izbucnit un incendiu, chiar înainte de tragedie.

Conducerea spitalului din Iași a decis să facă un gest frumos, în semn de respect pentru Draga Olteanu Matei, după ce actrița a murit. A arborat steagul negru, de doliu.

Draga Olteanu Matei, care a murit la vârsta de 87 de ani, ajunsese piele și os. Actrița cântărea doar 47 de kilograme, din cauza problemelor de sănătate. Marea artistă avea probleme cardiace și endocrine. A făcut o hemoragie digestivă.

Ce gest superb a facut conducerea spitalului din Iasi unde a murit Draga Olteanu Matei
Draga Olteanu Matei, in tinerete si spre sfarsitul vietii sale

De ce a vrut Draga Olteanu Matei să moară, în urmă cu șase ani. De ce nu a făcut copii

Draga Olteanu Matei și-a dorit să moară, în urmă cu șase ani. Atunci, a trăit cel mai crunt moment din viața ei – i-a murit soțul, alături de care a petrecut 44 de ani. La acea vreme, actrița a făcut o declarație emoționantă.

În urmă cu ceva timp, Draga Olteanu Matei a explicat și de ce nu a făcut copii niciodată și de ce a renunțat la ideea de a adopta unul.

În urmă cu câțiva ani, Draga Olteanu Matei a povestit că nu a vrut să facă copii, însă a intenționat să adopte unul. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Actrița a explicat și care a fost motivul.

”Eu nu am vrut să fac copii niciodată. Îmi sunt foarte dragi, dar nu mi-am dorit pentru că eu cred o treabă pe care nu vreau s-o spun în public, pentru că ar fi foarte decepţionate mamele. Dar amintesc un proverb bătrânesc foarte înţelept: cine are să-i trăiască, cine nu să nu-şi dorească.

În zilele noastre ar trebui să ne gândim la partea a doua a proverbului. (…) M-am gândit să adopt un copil cu mulţi ani în urmă, când nu avem cu ce să-l ţin, dar mi-am dat seama că nu am timp să mă ocup de el.”, spunea Draga Olteanu Matei.

Ce gest superb a facut conducerea spitalului din Iasi unde a murit Draga Olteanu Matei
Puiu Calinescu si Draga Olteanu Matei

Actrița a cucerit inimile românilor cu numeroase roluri, printre care se numără Coana Chirița, după Vasile Alecsandri. A interpretat acest personaj și în teatru, și în film – ”Coana Chirița” (1986) și ”Chirița în Iași” (1988).

De asemenea, Draga Olteanu Matei a jucat memorabil cu regretatul Amza Pellea, interpretând-o pe Veta, soția lui Nea Marin, în numeroase show-uri TV și în filmul artistic “Nea Mărin miliardar“.

Totodată, Draga Olteanu Matei a jucat în filme precum ”Haiducii” (1966), ”Răzbunarea haiducilor” (1968), ”Pistruiatul” (1973) și ”Buletin de București” (1983).

În plus, Draga Olteanu Matei a rămas în memoria românilor și cu apariții extraordinare în programele de varietăți și de Revelion.

Urmăriți Impact.ro și pe
Ana Anitoiu
Cine sunt? Un om, înainte de orice altceva. Mi-am descoperit înclinația către scris pe vremea când n-aveam buletin. Mă fascina Eminescu și câștigam un concurs de poezii. La liceu, am lăsat...